Vandaag een recept voor speculaas chocolate chip cookies. Twee van mijn favorieten gecombineerd: speculaas en chocolate chip cookies.
Voor de koekjes heb je nodig: (Ongeveer 24 stuks)
225 gram boter, op kamertemperatuur
350 gram lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1/2 tl. vanille extract of vanille pasta
400 gram bloem
1/2 tl. zout
2 1/2 tl. baksoda
15 gram speculaaskruiden
75 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
75 gram melk chocolade, in stukjes gehakt
75 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier
Klop de boter samen met de suiker tot deze licht en romig is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
Voeg één voor één de eieren toe. Klop er vervolgens de vanille door.
Roer de bloem, zout, baksoda en speculaaskruiden doorelkaar en voeg dit toe aan het ei-boter mengsel.
Spatel de chocoladestukjes door het beslag.
Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en leg deze op het bakpapier. Laat tussen de bolletjes wel wat ruimte omdat ze tijdens het bakken een beetje uit zullen lopen.
Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
Als de koekjes in de oven bakken zullen ze omhoog rijzen. Zodra ze uit de oven komen zakken ze weer in. Dit is normaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten