Voor de cake heb je nodig:
250 g. boter op kamertemperatuur
250 g. witte basterdsuiker
250 g. zelfrijzend bakmeel
6 eieren maat m of 5 eieren maat L
snuf zout
geraspte schil van één sinaasappel
sap van één sinaasappel
5 tl. speculaaskruiden
1 tl. vanille extract of vanille pasta
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet het bakrooster op de één na onderste bakrek in de oven. Vet een tulbandvorm in en bestuif hem met bloem.
Klop de boter en suiker licht en romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe de sinaasappelschil, sinaasappelsap, speculaaskruiden en vanille extract erbij. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoor.
Roer het zout door de bloem en zeef het mengsel drie keer. Doe het vervolgens bij het ei-boter mengsel en spatel het erdoorheen. Doe het beslag in de vorm.
Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. AIs de prikker nog nat is bak de cake dan nog wat langer.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Zet het bakrooster op de één na onderste bakrek in de oven. Vet een tulbandvorm in en bestuif hem met bloem.
Klop de boter en suiker licht en romig. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Doe de sinaasappelschil, sinaasappelsap, speculaaskruiden en vanille extract erbij. Mix vervolgens één voor één de eieren erdoor.
Roer het zout door de bloem en zeef het mengsel drie keer. Doe het vervolgens bij het ei-boter mengsel en spatel het erdoorheen. Doe het beslag in de vorm.
Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. AIs de prikker nog nat is bak de cake dan nog wat langer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten